2 Jun

Entrevista en La danesa, junio 2015

Historien forklarer dagens Spanien

Som historiker og forfatter har han udgivet flere bøger og artikler om spansk kultur, identitet og mentalitet. Vi mødte ham sidste år forud for lanceringen af sin seneste bog, hvor kulturmødet mellem Danmark og Spanien var et af de centrale emner. Lucas Ruiz har netop været i Málaga påny, så derfor var det oplagt at invitere ham til en snak om aktuelle emner som kirkens rolle i samfundet, abort og, ikke mindst, det spanske demokrati og valgsystem, som er højaktuelle emner.

LUCAS RUIZinterviewLaDanesajuni2015

 

 

15 Abr

Entrevista en La danesa, septiembre de 2014

Historien gemmer årsagerne til det Spanien vi kender i dag

Han er spansk, men efter 20 år i Danmark tænker, lever og føler Lucas Ruiz sig mere dansk. Som historiker og forfatter har han udgivet flere undervisningsbøger og artikler om spansk kultur, identitet, mentalitet og nationalfølelse. Emner, som i en tid med korruption, krise og et Catalonien, der vil stemme om selvstændighed, er yderst aktuelle. La Danesa mødte Lucas Ruiz i Málaga kort før præsentationen af hans nyeste bog, El esquiador de fondo, en novellesamling, hvor et centralt emne er kulturmødet mellem Spanien og Danmark.

 

Historien gemmer årsagerne

24 Mar

Entrevista en La danesa, marzo de 2015

Det knaldrøde Andalusien

Middelhavet er blåt. Olivenlundene er grønne. Og andalusierne er røde. Sådan har det altid været. Og det er svært at ændre på, mener den spanske forfatter og historiker Lucas Ruiz, der de sidste 20 år har boet og undervist i Århus, men det har bestemt ikke mindsket hans interesse for sit hjemland og region, Andalusien.

 

Det knaldrøde Andalusien

5 Sep

Audiolibro de ‘Una leyenda de extranjeros’, El esquiador de fondo

Audiolibro: ‘Una leyenda de extranjeros’

Una leyenda de extranjeros

Del libro de relatos de Lucas Ruiz, El esquiador de fondo (Círculo Rojo, 2014)

 

A José María (Chubi) y Jesús (Chu),

en la Plaza de la Estación de Århus. Hace ya tanto tiempo


Sé que hay gente que vive por ahí en el extranjero por motivos de trabajo. Ha obtenido uno de esos puestos de ensueño como director comercial de una multinacional, diplomático, funcionario, profesor del Instituto Cervantes, corresponsal, qué se yo, algo que cuando se lo cuentan a uno queda impresionado –tal vez acomplejado– y con un poco de envidia: ¡Caramba qué espabilada es la gente … y qué lista!

 

Continue reading